De Waterengel zal zijn oorspronkelijke functie als rondvaartboot weer gaan vervullen. De kanalen in Brabant kennen een zeer rijke geschiedenis waarover veel te vertellen is. In combinatie met het feit dat je op het water de tijd vergeet biedt een rondvaart rust als belangrijkste vorm van vermaak. Het entertainment wat stichting Goud voor Oud normaliter aanbiedt is niet op de boot aanwezig. De rust van het kabbelende water is al genoeg als muziek in de oren!
Gedurende een vaart kunnen desgewenst wel diverse activiteiten worden aangeboden. Spelletjes, schoollessen, afscheid, vergaderingen, lunches en vele ideeën meer passeren reeds de revue. Uiteraard is een kleine vorm van muziek en theater (de basis van Stichting Goud voor Oud) ook mogelijk bij te boeken. Welke arrangementen exact aangeboden gaan worden zal de toekomst uitwijzen welke in het voorjaar van 2024 op deze pagina te vinden zullen zijn.
Van oorsprong is het doel van oprichters Franc en Nancy om hun hobby van het varen voort te zetten met deze boot waarbij ‘vrienden’ in een rolstoel eens mee konden. Vraag en aanbod zullen uitwijzen hoe vaak en waar de boot precies gaat varen, welke wel op basis van vrijwilligerswerk zal blijven bestaan.
Via Stichting Goud voor Oud worden kortingsvouchers aangeboden voor mensen met dementie en mensen met een meervoudige beperking, die over een WLZ-indicatie beschikken. Veelal zijn dit de bewoners van zorginstellingen.
Voor deze unieke tochten voor deze doelgroep hebben vele fondsen zich aan het project verbonden. Enkele fondsen hebben gelden geschonken voor thematochten uit hun naam, waardoor de kosten voor een deel gedekt zijn. Fondsen die geholpen hebben bij de bouw van de boot en willen gaan helpen bij de realisatie van een rolstoelvriendelijke haven hebben de wens uitgesproken dat de stichting zogenaamde sponsortochten zal organiseren om zichzelf op den duur te kunnen bedruipen. En dat is goed nieuws voor de vele geïnteresseerden (zie verderop)
FEITEN
De boot is geschikt voor 15 personen, waaronder een kapitein, gastvrouw en matroos.
De boot heeft plaats voor 10 (grote) rolstoelen. Per persoon met een WLZ-indicatie mag maximaal 1 begeleider mee op de kortingsvoucher. Deze zijn aan te vragen via www.stichtinggvo.nl (onder constructie)
Vaarduur, opstapplaatsen, routes en arrangementen gaan voorlopig in overleg.
De buitenruimte op het achterdek is alleen geschikt voor hen die goed ter been zijn.
De boot heeft een normaal toilet aan boord.
Het is niet toegestaan eigen drank of etenswaren aan boord te nuttigen.
De boot heeft een volledig vlakke vloer en meublement is in te delen naar activiteit en het aantal gasten in een rolstoel. De boot is via een oprijplaat zelfstandig te betreden. De schaarlift waar men op uitkomt eindigt in het hart van de boot.